Vi setter kundetilfredshet meget høyt og vi skal strekke oss langt for å overgå kundenes forventninger. Vi sverger til kvalitet, og mener at den beste servicen ligger i de små detaljene. Vi ønsker at våre kunder skal oppleve å bli behandlet som gjester. Slik skaper vi fornøyde kunder.  

Vi er på jakt etter en serviceminded entertainer som med sitt vinnende vesen og sterke interesse for Volvo's brand og produkter kan fylle rollen som Kundevert i vår resepsjon hos Bilia Fornebu.

Stillingen er 1 års vikariat, med mulighet for fast ansettelse etter endt vikariat.

Hvorfor Bilia?

I Bilia er vi stolte av at våre medarbeidere, via vår medarbeiderundersøkelse, gir oss svært gode tilbakemeldinger på arbeidsmiljø, engasjement og motivasjon. Det er viktig for oss at nye medarbeidere føler seg velkomne, og vi har derfor lagt opp et godt introduksjonsløp slik at man raskt skal finne seg til rette hos oss.

Det vil være store muligheter for både faglig og personlig utvikling i et miljø som verdsetter initiativ, kunnskapsdeling og engasjement, og hvor graden av fleksibilitet og samarbeid er høy. 

Vi skal være et valg for fremtiden  

Hos oss får du jobbe med faglige utfordringer i en av Norges ledende bilforhandlerkjeder i et miljø hvor vi gjør hverandre gode. Bilia har levert sterke økonomiske resultater de siste ti årene og har store ambisjoner om fortsatt vekst.

Vi kan tilby konkurransedyktige betingelser for lønn, pensjon, forsikring og andre personalgoder.

Hos oss vil dine primære arbeidsoppgaver være:

  • Ta imot eksterne og interne kunder som kommer til butikken.
  • Ansvar for orden i kundeområdet.
  • Hjelpe til med inn- og utlevering av biler.
  • Andre administrative oppgaver.

Det er viktigere at du har erfaring med kundebehandling enn erfaring fra bilbransjen.

Vi mener du passer best sammen med oss om du kan kjenne deg igjen i dette:

  • Service: Du vil gjerne overgå kundenes behov og forventninger. Du liker å forstå deres behov og å kunne tilby dem skreddersydd service. Du motiveres av kundekontakt.
  • Fellesskap: Du trives med å jobbe i en gruppe hvor dere jobber mot et felles mål. Du oppmuntrer til et godt samarbeid og miljø.
  • Profesjonalitet: Du liker å bruke tid på gode leveranser, og fokuserer på kvalitet. Du slipper ikke ballen før kundens behov er løst.
  • Personlig profil: Du har god forretningsforståelse, og jobber målrettet mot gode resultater. Du innehar en inkluderende arbeidsstil og en god dose gjennomføringsevne Du er nøyaktig og trygg i deg selv.

Vår visjon er å være bransjens beste servicebedrift. For å nå dit er det viktig at alle våre ansatte har kunden i fokus og har vår kundepolicy "En bedre opplevelse" som retningslinje i sitt arbeid og imøtekommenhet.

Har du spørsmål om stillingen er du velkommen til å kontakte vår verkstedsjef, Hans Petter Thjømøe.

Besøk vår hjemmeside www.bilia.no for mer informasjon om Bilia.

Søk på stillingen:  
CV og søknad sendes: Søk her!
Frist: 30.01.2022
   
Søkere bes vennligst henvise til BilJobb.no i søknaden.
   
Spørsmål om stillingen:  
Kontakt: Hans Petter Thjømøe
Tittel: Verkstedsjef
Telefon: 920 85 590
E-post: hpt@bilia.no

Bilia Norge AS er en del av Bilia-konsernet, som er Nordens største bilforhandlergruppe med anlegg i Sverige, Norge, Tyskland, Belgia og Luxembourg. Bilia-konsernet er børsnotert i Stockholm. Bilia i Norge tilbyr bilsalg, finansiering, verkstedtjenester samt tilbehørs- og reservedelssalg for BMW, MINI og Volvo. Vi har 18 anlegg og er lokalisert i Oslo, Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Telemark og Vestfold. Gjennom datterselskapet Toyota Bilia AS med totalt åtte anlegg i Vestfold og Trøndelag, representerer vi også Toyota og Lexus.

Vår visjon er at Bilia skal være bransjens beste servicebedrift og vi har ca. 1.000 medarbeidere som hver dag etterstreber å skape en positiv opplevelse for alle som besøker Bilia.